Voordelen van een woonbetonvloer

Het hebben van een woonbetonvloer brengt veel voordelen met zich mee. Naast dat de vloer er prachtig uitziet is deze eenvoudig in het onderhoud en zeer duurzaam. Wilt u meer weten over de voordelen van woonbeton? Wij vertellen u er graag meer over.

Woonbeton is duurzaam

Een betonnen vloer is sterk en daarom zeer goed bestand tegen krassen. Daarnaast slijt de vloer niet en is de kleur kleurvast, omdat deze niet gevoelig is voor de invloed van uv-straling. Bij 4Floorz Betonvloeren gebruiken we een wapening, plastificeerders en dispersies die voorkomen dat het woonbeton gaat scheuren. Om deze redenen kunt u jarenlang, zorgeloos plezier hebben van een woonbetonvloer.

Een betonvloer is hygiënisch

Een woonbetonvloer wordt naadloos gegoten en vormt zichzelf volledig naar de ruimte. Op deze manier krijgt u een strakke vloer zonder kieren. Het is voor stof onmogelijk zich in de vloer te nestelen en daarom is deze voor mensen met een allergie uitermate geschikt.

Woonbetonvloeren die aansluiten op uw smaak

Woonbetonvloeren zijn er in verschillende soorten, kleuren en afwerkingen. Vaak gaat men ervan uit dat het alleen mogelijk is een betonvloer in een grijze tint te laten storten. Bij ons heeft u echter de keuze uit een uitgebreid kleurenpalet. Op deze manier kunt u kiezen voor een kleur die perfect aansluit op uw interieur.

Brandvertragend

Beton brandt niet. Hierdoor is een woonbetonvloer een veiligere keus dan een vloer van hout.

Woonbeton is flexibel

Doordat een betonnen vloer wordt gegoten is deze extreem flexibel. Hierom kunnen we bijvoorbeeld een aantal treden in uw woonkamer meegieten of een verhoging of verlaging aanbrengen.

Geluidsisolerend

Woonbeton absorbeert geluiden. Hierdoor wordt geluidsoverlast tot een minimum beperkt.

Woonbeton en vloerverwarming: een combinatie met gevolgen

Besluit u in uw woonbetonvloer tevens vloerverwarming te verwerken, dan zult u daar op de lange termijn de positieve gevolgen van ondervinden. De energierekening zal dalen, doordat de warmte dankzij het beton gelijkmatig wordt verdeeld over de ruimte.

Meer informatie over de voordelen van woonbeton?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden en/of de vele voordelen die woonbeton met zich meebrengt? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u er graag alles over.