Onderhoud woonbetonvloer

Eén van de vele voordelen van een woonbetonvloer is dat deze zeer onderhoudsvriendelijk is. Regelmatig ontvangen we van onze klanten vragen met betrekking tot het onderhouden en schoonmaken van een woonbetonvloer. Als betonvloer specialisten vertellen we graag meer over het onderhouden van een woonbetonvloer.

Schoonmaken woonbetonvloer

Het schoonmaken van een geïmpregneerde woonbetonvloer is eenvoudig. Wij raden aan de vloer eerst te vegen met een bezem van paardenhaar zodat het meeste vuil wordt verwijderd. Hierna kunt u de vloer dweilen. Gebruik hiervoor een emmer met lauwwarm water met een pH-neutraal schoonmaakmiddel én een emmer met enkel water. Dweil de vloer eerst met het water dat schoonmaakmiddel bevat en spoel de dweil tussentijds in de emmer met enkel water uit. Op deze manier voorkomt u dat het opgedweilde vuil weer over de vloer wordt verspreid.

Het is ook mogelijk de vloer te stofzuigen i.p.v. te vegen. Zorg er wel voor dat u de stand van de borstels naar beneden zet, zodat het mondstuk van de stofzuiger niet over de vloer schuurt.

Groene zeep is tijdloos

Is uw woonbetonvloer niet geïmpregneerd, dan raden we aan groene zeep met lijnolie te gebruiken. Groene zeep laat uw vloer weer glimmen en brengt bovendien een beschermend laagje aan.

Let er wel op dat groene zeep slechts tijdelijk een beschermende laag aanbrengt. Knoeit u een warme vloeistof op de vloer, dan zal het beschermlaagje op de gemorste plek loslaten. Het is dan verstandig de vloer opnieuw schoon te maken met de groene zeep, omdat er anders alsnog vlekken in de vloer kunnen ontstaan.

Impregneren is een absolute meerwaarde

Het laten impregneren van een woonbetonvloer is een absolute meerwaarde, omdat u zich dan geen zorgen hoeft te maken over het ontstaan van eventuele vlekken.
Bij 4Floorz Betonvloeren kunnen wij uw woonbetonvloer met een speciale sealer impregneren, zodat deze niet vatbaar is voor vloeistoffen en het onderhoud wordt beperkt.

 

Vragen over het onderhoud van een woonbetonvloer?
Neem gerust contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag.