Aanleg Woonbetonvloer

Het aanleggen van een woonbetonvloer gebeurt volgens een vast stappenplan. Veel mensen zijn benieuwd hoe een woonbetonvloer tot stand komt en daarom leggen we dit graag aan u uit.

1. Het egaliseren van de ondervloer

Een strakke betonvloer kan enkel worden gecreëerd wanneer de ondergrond vlak is. Een betonvloer over een bestaande vloer storten, behoort hierom tot de mogelijkheden mits de bestaande vloer strak is. Is dit niet het geval, dan egaliseren wij de ondervloer, zodat het eindresultaat geen oneffenheden bevat.

2. Het aanbrengen van de onderlagen

Na het egaliseren van de ondervloer brengen we, voordat we het beton storten, twee onderlagen van primer aan. Deze lagen zorgen voor een optimale versteviging en verzadiging van de ondervloer, waardoor het woonbeton zich beter hecht. Deze twee lagen dienen ieder 18 uur te drogen.

3. Het storten van het woonbeton

Na het aanbrengen van de onderlagen is het tijd voor het storten van het woonbeton. Het betonmengsel maken we bij u op locatie met een betonwagen. Het storten van het beton gebeurt in verschillende lagen, afhankelijk van de gewenste dikte.

4. Polijsten en vlinderen van de vloer

Na twee tot zeven dagen is de woonbetonvloer gereed om te worden gepolijst. Tijdens deze fase worden eventuele oneffenheden gladgestreken en laten we de diepte van de kleuren tot hun recht komen. Ook is dit het moment om extra lagen aan te brengen. Zo kunt u ervoor kiezen een laag steenolie toe te voegen, waardoor de kleur beter opkomt of een topcoating aan te brengen waardoor de vloer extra duurzaam wordt.

Meer informatie over het maken van een woonbetonvloer

Wilt u graag meer informatie over het maken van een woonbetonvloer, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Dit kan telefonisch, per e-mail of via het contactformulier.